DEAC – IBK Cartoon Heroes

9 - 2

Recap

A mieink három sorral játszva szereztek újabb győzelmet a tartalékos mesehősök ellen

Egy év szünetet követően ismét tétmérkőzés várt ránk hazai környezetben: az elég rendhagyó időszak (és még ki tudja hol a vége….) a Cartoon Heroes elleni mérkőzéssel zárult le. A mieink már várták ezt az újabb alkalmat, ami a létszámból is visszaköszön: három teljes sor várta a kezdő sípszót. A másik oldalon jó játékosokat, viszont alacsonyabb létszámot láttunk, ami az erőviszonyokat is előrevetítette.

A kezdést követően nem estek egymásnak a csapatok. Az első komolyabb lehetőség Varga János előtt adódott, majd a vendégek Tóth Ádám révén a kapuvasat is eltalálták. A mieinknél főként az Okos-Nyisztor-Pál székely hármas élt, az első gólt is ők jegyezték Okos Csani révén (1:0). A folytatásban egyre inkább kidomborodott a létszámbeli fölényünk, számos alkalommal Dragolovics Mihály bravúrjai tartották az eredményt. A tizedik percben megduplázódott a debreceni előny: Lánczi András volt eredményes (2:0). A szünetig is a mieink domináltak: a kaput eltaláló lövések is ezt mutatják. A fővárosiak 5 alkalommal késztették védésre Dorogi Kristófot, míg a DEAC támadók összesen 16-szor találtak kaput.

A második etapban próbáltuk a saját sebességünket növelni: gyorsabb cserékkel próbáltunk nagyobb forgalmat generálni a mesehősök kapuja előtt. Egy szép kontra eredményt is hozott: Tarsoly Ádám küzdött meg a labdáért a saját térfelünkön, majd egy szép Végh Ádámmal történt kényszerítőzést követően Hoffmann Tamásnak készített elő (3:0). A mérkőzés felénél egy cserét elhibáztunk, emberelőnyben támadhattak a vendégek, de ekkor is mi voltunk veszélyesebbek. Amikor pedig mi kerültünk emberelőnybe, nem hibáztunk: Hoffmann Tamás újabb góljával már négy volt közte. Szünet előtt Nyisztor Szabolcs passzát Okos Csanád értékesítette, így igazán megnyugtató előnnyel várhattuk a záró felvonást (5:0).

A harmadik etapra kapust cseréltünk: Fórián Balázs kapott lehetőséget a jól teljesítő Dorogi Kristóf helyett. Az első percekben a vendégek odatették magukat, szinte egy perc alatt annyit kellett védenie Fórián Balázsnak, mint előtte egy harmadig kollégájának. A 44. perc végén egy szép kontra végén Erős Gyula révén megszerezték első góljukat a vendégek. A folytatásban sem sokat változott a játék képe: a mieink többet lőttek kapura – mely több gólt is eredményezett -, míg a vendégek zárt védekezésből próbáltak kontrákat vezetni. A gólszerzők közé Radványi Balázs, majd Nyisztor Szabolcs is feliratkozott (7:1), a vendégek időt is kértek. A folytatást követően is születtek még gólok: az Okos-Nyisztor duó negyedik góljukat szállították, majd Tarsoly Ádám is szépen megdolgozott találatáért, a végeredményt Erős Gyula állította be (9:2).

A tartalékos vendégek becsülettel lejátszották a mérkőzést, ezúton is köszönjük, hogy be tudtuk pótolni a találkozót. A mieink láthatóan jobb teljesítményt nyújtottak, mint legutóbb az ARES ellen: bízunk benne, hogy játékunk és formánk tovább javul a következő találkozókra és sérültjeink is csatlakozni tudnak hozzánk!

Salming Férfi OB I
Debreceni EAC – IBK Cartoon Heroes 9:2 (2:0, 3:0, 4:2)
Debrecen, Kecskeméti János Sportcsarnok
Vezette: Tóth Krisztián, Végh Ádám
Kaput eltalált lövések 37:15 (16:5, 11:2, 10:8)

DEAC pontszerzői: Nyisztor Szabolcs (2+2), Okos Csanád (2+2), Hoffmann Tamás (2+0), Tarsoly Ádám (1+1), Lánczi András (1+1), Radványi Balázs (1+0), Varga János (0+1), Praznovszky Pál (0+1)

Idő Liga Szezon
17:00 Salming OB 1. 2020/2021

Helyszín

Kecskeméti János Spcs.
Debrecen, Böszörményi út 138, 4032 Magyarország

Eredmények

Csapat1. HARMAD2. HARMAD3. HARMADTVégeredmény
DEAC2349Győzelem
IBK CARTOON HEROES0022Vereség

DEAC KO FT