ARES HC – DEAC

6 - 8

Recap

Mindkét csapat tartalékosan vágott neki a mai hatvan percnek: a létszámhiányt a mieinknek sikerült jobban ellensúlyozni. Nem mindig csillogtunk, de hoztuk a kötelezőt.

Tartalékosan, de így is sikerre éhesen vágtunk neki az érdi kalandnak, ahol az ARES HC várt ránk. Tudtuk, hogy ezúttal is csak két sorral tudjuk felvenni a küzdelmet: tartalékos keret várta a kezdő sípszót. A visszafogott létszám a hazaiakra is igaz volt: náluk 8, a mieink oldalán 11 mezőnyjátékos várt a kezdő sípra.

A hazaiak máris aktívan kezdtek: az első támadást az ARES vezette és máris büntetőt is kaptak az érdiek. A labda mögé Fodor Dávid állt oda és higgadtan értékesítette is a lehetőséget (1:0). Nem jöttünk zavarba: igyekeztünk a saját játékunkat játszani és a harmadik percben mi is beköszöntünk: Varga Gergő szerezte a nap első debreceni gólját. Felváltva adódtak lehetőségek: a hazaiak veszélyes kontrákat vezettek, a mieink igyekeztek a labdabirtoklás mellett megtalálni a réseket. A tizedik percben megint a hazaiak kaptak rávezetést: a labda mögé ismét a hazaiak 20-asa állt oda: Fodor Dávid ezúttal is higgadt volt (2:1). Nem estünk kétségbe és szerencsés góllal egyenlítettünk: egy labda ment volna keresztbe, egy hazai ütőn pedig úgy pattant meg a játékszer, hogy az a hazai kapuban kötött ki. Maradt a lendületünk és a bírók felemelték a kezüket: késleltetett kiállítás kaptunk, majd még egy hazai játékos szabálytanakodott. Kettős emberelőnyben mehettünk gólokért és nem is kellett csalódnunk: előbb Nyisztor Szabolcsot, majd Varga Gergőt szolgálta ki Radványi Balázs (2:4). Egyenlő létszámnál viszont ismét villantak a hazaiak: előbb Dávid Bence, majd Fodor Dávid volt eredményes (4:4). Potyogtak a gólok és egyenlő állással fordultak a felek.

A középső felvonásban sem változott a játék képe: a mieink többet birtokálták a labdát, de bármelyik ARES kontrában volt veszély. A játékrészt egy hazai kapuvas nyitotta, majd hosszú gólcsend következett. Kaput nem is nagyon találtak a csapatok, viszont blokkok voltak mindkét oldalon. A mérkőzés felénél egy átlövés jelentett újra debreceni előnyt: Burai Péter lőtt szép és fontos gólt (4:5). Jöhetett a mi emberhátrányunk is: Lippai Péter kapott kisbüntetést. A létszámhátrány ezúttal sem okozott gondot: megszereztük a labdát, majd Radványi Balázs szöktette jó ütemben Nyisztor Szabolcsot, aki értékesítette is ziccerét (4:6). A folytatásban dr. Héjja Gábor védései is kellettek az eredmény tartásához, majd időt kértek a hazaiak. Ez jót tett nekik, hiszen Dávid Bence góljával ismét egy gólra zárkózott az ARES (5:6). A két pont eldöntése az utolsó harmadra maradt.

A játék továbbra is hasonló ritmusban pörgött: enyhe DEAC mezőnyfölény, ARES kontrák. Jól kezdtük a harmadot: volt lövésünk és sikerült gólra váltani a lehetőségeket: Füzesi Csaba keresztjére Praznovszky Pál érkezett (5:7). A folytatásban észnél kellett lennünk ahhoz, hogy ne zárkózzanak a hazaiak: többször is jól fülelték le a labdákat a védőink, ha kellett, csatár blokkolt, ha pedig ez sem segített, akkor Héjja Gabi volt a helyén. Egy gyönyörű kontrát mi is bemutattunk: Nyisztor Szabolcs fűzte fel az ARES védelmét, majd keresztpasszát levegőből, látványosan vágta be Hoffmann Tamás: a mérkőzés legszebb gólja volt (5:8). A hazaiak továbbra se engedték el a mérkőzést és egy jó cserét gólra váltottak: Dávid Ádám reagált leghamarabb a kapu előtt (6:8). Majdnem öt perc volt még hátra, ráadásul Nyisztor Szabolcsot is kiültették a bírók. Az időt jól menedzseltük, a védelem jól zárt, Héjja Gabi pedig két bravúrt is bemutatott. Egyenlő létszámnál is inkább az órát szerettük volna pörgetni, ami sikerült is: nem a legszebb játékunkat mutattuk ma, de be tudtuk húzni a pontokat.

Az ARES-ről összességében is elmondható, hogy az egyik legsportszerűbb hazai csapat, most is teljesen rendes körülmények között zajlottak a párharcok. Az alacsony létszámuk dacára a mieinknek meg kellett küzdeni a győzelemért. A folytatásra ezúttal sem kell sokat várnunk: szombaton már az Origo érkezik Debrecenbe.

ARES HC

Pozíció G P PIM GA SV
 602018

DEAC

# Játékos Pozíció G P PIM GA SV
88BALOGH RICHÁRDVédők00000
2BURAI PÉTERVédők10000
33DR. HÉJJA GÁBORKapusok100020
9FÜZESI CSABA MÁRKTámadók00000
72HOFFMANN TAMÁSTámadók10000
22LÁNCZI ANDRÁSVédők00000
19LIPPAI PÉTERVédők00200
10NYISZTOR SZABOLCSTámadók20200
77PRAZNOVSZKY PÁLTámadók10000
45RADVÁNYI BALÁZSTámadók00000
11VARGA GERGŐTámadók20000
44VÉGH ÁDÁMTámadók00000
 Összeg 804020
G
6
8
P
0
0
PIM
2
4
GA
0
0
SV
18
20
Idő Liga Szezon
18:00 NB 1. 2019/2020

Eredmények

Csapat1. HARMAD2. HARMAD3. HARMADTVégeredmény
ARES HC4116Vereség
DEAC4228Győzelem

DEAC KO FT