ARES HC – DEAC

6 - 10

Recap

Hosszú kihagyást követően nyílt újra lehetőségünk arra, hogy pályára lépjünk: gyakorlatilag újrakezdtük a bajnokságot az érdi vendégeskedésünkkel. Az előzmények igen vegyesek voltak: nem tudtuk, hogy mit várhatunk az ellenféltől és a saját formánkat illetően is voltak bennünk kérdések.

A kapuban Dorogi Kristóffal, valamint két sorral vágtunk neki a mérkőzésnek. Már az első perc gólt hozott: hezitált a debreceni védelem, Dávid Ádámmal ellentétben, passzát Baráti Ádám értékesítette. Volt kihasznált hiba a másik oldalon is: Nyisztor Szabolcs halászott le egy passzt, majd lőtt is gólt. Az első harmad további része se magas színvonalban telt: sok hibával és pontatlansággal játszottak a csapatok és a befejezésekbe is több hiba csúszott. Húsz percet követően egállal pihentek a felek (1:1).

A második felvonásra jobban belerázódtak a csapatok: egyre kevesebb volt a hiba, jobban felvették a ritmust a felek. A befejezéseket tekintve a hazaiak voltak pontosabbak: Molnár Dominik góljával ismét az érdieknél volt az előny, majd Mujahid Tamás lőtt elegáns gólt (3:1). Nem estünk kétségbe és mi is feljebb tudtunk kapcsolni: Nyiszor Szabolcs kapu alatti passzát Okos Csanád értékesítette, majd Hoffmann Tamás is beköszönt (3:3). Igazán pörögtek a csapatok: gyorsan gólt szerzett az ARES Fodor Attila révén, ám Hoffmann Tamás továbbra is elemében volt. A mieink 72-ese hátára vette a csapatot és távoli lövéseivel végre már a vezetést is megszereztük. Szünet előtt még Nyisztor Szabolcs is beköszönt, így kétgólos fórral vártuk a folytatást (4:6).

A záró etap is gólokat hozott: a hazaiak igyekeztek zárkózni, melyet Dávid Ádám a 46. percben meg is tettek. A mieinknek góllal sikerült válaszolni: szép Tarsoly-Praznovszky játék eredményezett találatot (5:7). A mérkőzés első emberelőnyét jól kontrolláltuk és végül sikerült góllal ki is használnunk: Hoffmann Tamás volt ismét eredményes. A hazaiaknak kettő emberelőnyben is lehetőségük nyílt zárkózásra, ám egy szép egyéni szólóval Nyisztor Szabolcs végleg eldöntötte a mérkőzés sorsát (5:9). A biztonság kedvéért Szabika lőtt még egyet, Dávid Ádám gólja a végeredményt alakította ki (6:10).

A mérkőzés első felében nehezen találta a megfelelő ritmust a debreceni csapat, sok pontatlanság jellemezte az egyetemisták játékát. Az idő előrehaladtával egyre jobban belelendültünk a gólszerzésbe és bővebb keretünknek is köszönhetően sikerült megszereznünk a győzelmet Nyisztor Szabolcs és Hoffmann Tamás vezetésével. Újoncokat is avattunk: Bélteki Gábor, Szőke, Krisztián és Takács Máté is nyertes mérkőzésen debütált az OB I-es mezőnyben; kívánjuk nekik, hogy még sok hasonló élményben legyen részük!

DEAC pontszerzői: Nyisztor Szabolcs (4+1), Hoffmann Tamás (4+0), Praznovszky Pál (1+2), Okos Csanád (1+1), Tarsoly Ádám (0+1)

Idő Liga Szezon
14:00 Salming OB 1. 2020/2021

Eredmények

Csapat1. HARMAD2. HARMAD3. HARMADTVégeredmény
ARES HC1326Vereség
DEAC15410Győzelem

DEAC KO FT