A KELETI RANGADÓVAL FOLYTATJUK

Igazi csata vár ránk hétvégén: szombaton a Kazincbarcikai Ördögök látogatnak az Agrárra

Igazi tavaszi hadjáratra indult a DEAC: előző hétvégén a legnagyobb rivális IBK Cartoon Heroes otthonából hozták el a két bajnoki pontot Varga Tibor tanítványai, ezúttal viszont már a borsodiak látogatnak a Böszörményi útra. Nagy hagyományokkal bíró párharc ez, amelynek a szinte természetes módon a bajnokság további alakulása szempontjából is van tétje: a múlt vasárnapi győzelemnek is csak akkor van igazán értéke, ha az Ördögök ellen is begyűjtjük a bajnoki pontokat.

A DEAC hosszú idő után szinte teljes létszámban várhatja a kezdést: kisebb sérülések és betegségek ugyan voltak a mögöttünk hagyott időszakban, most viszont majdnem mindenki bevetésre készen várja a keleti rangadót. Hiányzók azért így is lesznek: Burai Péter és Fábián Donát nem fognak rendelkezésre állni, ennek ellenére is lehetőség lesz akár három sorral nekivágni a szombati hatvan percnek.

Ami a borsodiakat illeti: jól ismerjük a barcikaiakat, akik igazán kellemetlen ellenfelek tudnak lenni. Értesüléseink szerint lesznek hiányzók az Ördögöknél is, de ez nem szabad, hogy kényelmessé tegyen minket: emlékezhetünk, hogy az ARES 8 mezőnyjátékossal is komoly feladat elé állított minket az ősszel, valamint a kazincbarcikai odavágón is szűk, 5:4-es győzelmet arattunk. A borsodiak jelenleg épp a rájátszást érő 5. helyet foglalják el és nekik minden pontra szükség van ahhoz, hogy ezt a pozíciót meg is tudják tartani.

Ha már a közös történelem: összesen már 16 párharc van a felek mögött, 10 debreceni siker mellett 2 döntetlen és 4 borsodi győzelem született, a gólarány 148:92 az egyetemisták javára. Az utóbbi évek találkozói nem csak gólok, hanem kemény párharcok és olykor hevesebb indulatok miatt is emlékezetesek maradtak: ezúttal a debreceni közönség beérné egy nyugodt, remélhetőleg DEAC-győzelmet hozó délutánnal!

A mérkőzésre szombaton délután 16:00-tól kerül sor a Böszörményi úti Campuson található Kecskeméti János Sportcsarnokban. Az igazi floorball barátoknak ajánljuk U16-os mérkőzésünk megtekintését is (a srácok 13:30-tól játszanak az Érdi Krokodilok ellen). A találkozó megtekintését a helyszínen javasoljuk, aki mégse tudna ott szurkolni, az ezúttal is bekapcsolódhat YouTube élő közvetítésbe is.

Salming Férfi OB I, 14. forduló:
Debreceni EAC – Kazincbarcikai Ördögök
2020. február 22. (szombat), 16:00
Debreceni Egyetem Kecskeméti János Sportcsarnoka (Böszörményi út)

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/2962309813820079/